Najbolja zaštita od korozije

Kako efikasno zaštititi fasade

Facades are the faces of our cities

Svi mi konstantno utičemo na naše okruženje. Oblikujemo ga, menjamo i prilagođavamo našim potrebama. Kao rezultat toga, sve veći broj zagađivača utiče na fasade zgrada. Rešenje: moderna zaštita od korozije.

Neki zagađivači, posebno prašina i organski zagađivači, nalaze sebi mesto na fasadama kuća.

Ovo podstiče razvoj buđi, algi i gljivica - što dovodi do pojave koja se zove mikrobiološka korozija. Kako je prepoznati? Kada vidite smeđe-sivi sloj na zgradama. To su skupine mikroorganizama u razvoju. U narednim fazama, mogu čak i trajno oštetiti fasadu.

Nestabilan malter sa biološkim zagađivačima

Propust da se zaustavi ovaj proces na vreme, ponekad čak i uklanjanjem i zamenom maltera, znači da se oštećenje može dalje širiti. Posebno pod nepovoljnim atmosferskim uslovima. Na primer, problem utiče na severne zidove više nego na ostale. Takođe, kada je kuća blizu vegetacije ili je okolina vlažna, mikroorganizmi se mogu lakše razvijati.

Zagađenje fasade, posmatrano pod mikroskopom

Uz pravilnu pripremu i alate, možete ukloniti neželjene organizme sa fasadnih površina. Međutim, zidu će biti neophodno bar krečenje nakon toga ili odgovarajuća obloga površine. Srećom postoji način da se spreči ova pojava: posebni visokokvalitetni malteri i boje štite fasade od mikroorganizama.

Njihov efekat je dugotrajan, a pored toga oni daju svež i estetski izgled zgradi.

Zahvaljujući višegodišnjim ispitivanjima u specijalizovanim laboratorijama i na gradilištima dobili smo aktivno jedinjenje koje sprečava pojavu gljivica i algi. Obično su proizvodi koji sadrže ove aktivne supstance posebno označeni.

Aktivne supstance koje se nalaze u posebnim mikro kapsulama otporne na ispiranje značajno produžavaju period zaštite fasade od korozije. Njihova formula deluje na dodir. Ako se mikroorganizmi pojave na površini fasade, aktivne supstance se ravnomerno oslobođaju iz mikro kapsula. Njihovo delovanje štiti površinu zidova od razvoja štetnih mikroorganizama. Efekat traje duži vremenski period. Visokokvalitetni malteri i boje takođe imaju antistatička svojstva koja su obezbeđena delovanjem sistema protiv nagomilavanja prljavštine, koji štiti površinu od preteranog nagomilavanja zagađivača. Tako, fasade neće postati plodno tle za gljivice i alge. Komponente koje se koriste sa BioProtect su potpuno bezbedne za životnu sredinu i druge žive organizme. U praksi, to znači da ih možete koristiti bez rizika od zagađenja vazduha, zemljišta ili podzemnih voda. Takođe, oni ne ugrožavaju ljude ni životinje koje žive u blizini mesta njihovog korišćenja.

Neoštećen malter sa BioProtect formulom

Zato što su veoma otporni na zagađujuće naslage, ovaj moderni malter i boje će omogućiti dugotrajno korišćenje zgrade. Fasada će zadržati svoju eleganciju i svež izgled, uprkos protoku vremena - efikasna zaštita od korozije na delu.

Povezan sadržaj

Kvar izolacije: kako izbeći uobičajene greške

Otkrijte jednostavne a efikasne načine izolacije kuće.

more

Koje su kritične tačke ETICS-a

Kako se uveriti da je termoizolacija ispravno urađena

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more