Napredni termoizolacioni sistemi - termoizolacija ivica zgrade

Korak-po-korak vodič

How to insulate building edges

PRIPREMA

Na ivicama zgrade, termoizolacioni paneli koji vire iz zidova bi trebalo da se preklapaju, nalik građevinskoj strukturi koja se koristi prilikom postavljanja ciglala. Posle merenja i montaže, izolacioni paneli se seku ili pre pričvršćivanja ili nakon. U drugom slučaju, paneli se seku nakon sušenja maltera, a izolacioni paneli se pričvršćuju za zid zgrade. Prilikom ugradnje izolacionih panela, posebnu pažnju treba obratiti na konkavne uglove objekta.

Šta je potrebno:

  • ručna testera
  • libela
  • mehanički pričvršćivači (u slučaju lamela sa posebnom prirubnicom)
  • ugaone lajsne i armaturna mreža
  • makaze za rezanje metala

Korak 1

Termoizolacioni paneli bi trebalo da se preklapaju na ivicama zgrade.

Korak 2

Nakon merenja i montaže, izolacioni paneli se seku testerom. Malter se nanosi nakon završne, precizne ugradnje elementa.

Korak 3

Mali elementi izolacionog panela koji vire mogu se odseći nakon sušenja maltera.

Korak 4

Posebna preciznost je potrebna pri radu na konkavnim uglovima. U ovom slučaju, izolacioni paneli bi takođe trebalo da se preklapaju, i iseku pri adekvatnom uglu tako da kraj jednog panela dodiruje zid na suprotnoj strani ugla, dok drugi precizno prjianja na zid.

Korak 5

Sledeći sloj se nanosi obrnutim redom.

Korak 6

U uglovima bi trebalo koristiti veliki broj mehaničkih pričvršćivača. Njihovu količinu utvrđuje projektant izolacionog sistema. Veličina ugaonog dela zavisi od širine zgrade. U slučaju panela od mineralne vune, koristi se najmanje 8 pričvršćivača po kvadratnom metru u zonama uglova.

Korak 7

U toku daljeg rada, uglove bi trebalo osigurati ugaonim lajsnama, poželjno pričvršćene za mrežu, i trebalo bi da budu ugrađene kao i armaturna mreža.

Korak 8

Na dodirnoj tački ugaonih lajsni trebalo bi ostaviti 10 cm nabora mreže i povezati je malterom sa mrežom druge ugaone šipke, formirajući okvirnu ivicu. Preostali delovi ugaonih perli mogu se iseći makazama za rezanje metala.

Povezan sadržaj

Kvar izolacije: kako izbeći uobičajene greške

Otkrijte jednostavne a efikasne načine izolacije kuće.

more

Fasadna izolacija oko prozora i vrata

Korak-po-korak vodič

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more