Projektant fasada - Boje iz snova za Vaš dom

Bele i pastelne boje nisu jedini izbor kada govorimo o fasadi kuće. Osim toga, mašine / stanice nijansiranja omogućavaju dobijanje boja koje se ne mogu naći u svakom katalogu. Kako da se uverite da je izabrana boja pogodna pre završnog malterisanja ili bojenja fasadnih zidova? Aplikacija koju je razvio Ceresit može pomoći pri ovom zadatku.

Posetite http://www.ceresit.com/en/ecenter/FacadeDesigner.html, gde ćete pronaći aplikaciju jednostavnu za korišćenje koja omogućava da izaberete boje i efekte iz sledećih paleta: Boje prirode, Visage, Intenzivne ili Mozaici sveta.

Aplikacija nudi vizualizaciju tradicionalnih i modernih kuća, kao i stambenih blokova. Hajde da vidimo šta sve može ovaj tehnički napredak.

Dream house facade colour

Tri dimenzije inspiracije

 1. Kliknite na karticu ,,Pronađite inspiraciju'' da testirate boje ili
 2. vidite najatraktivnije kombinacije boja.
 3. Sada možete doneti odluku o tome da li želite da testirate dizajn putem 2D ili 3D vizualizacije. Prva opcija pruža veći izbor dizajna, a druga pruža mogućnost da vidite kuće iz različitih uglova.
 4. Opcija 2D nudi projekte tradicionalnih, savremenih kuća i stanova.
 5. Pojavljuje se paleta dezena i boja u datom konceptu ispod slike.
 6. Na levoj strani se nalazi meni sa informacijama o izabranoj glavnoj boji i nijansama detalja.
 7. Možete uvećati i smanjiti prikaz kuće i regulisati osvetljenje.
 8. ,,Uredi projekat'' pruža šansu da promenite boje i vrstu okruženja.
 9. Postoji i opcija za izbor boja: osnovnih i komplementarnih.
 10. Zanimljiva funkcija je mogućnost da izaberete dodatni sloj: npr. drugo polje u drugoj boji ili nijansi. Aplikacija omogućava da sačuvate projekat i da se vratite i uredite ga kasnije.
Photo: plastic spacer washers for better leveling

Spisak za kupovinu

Ovo je vrlo zgodna kartica. Registrovani korisnik može da je popuni sa svim potrebnim proizvodima za završnu obradu fasade odabranim bojama.

 1. Možete upisati površinu izabrane boje i detalja u polja koja se nalaze u meniju sa leve strane. Takođe možete izabrati tip kuće.
 2. Kartica ,,Sledeće'' vodi do drugih polja izbora. Možete da proverite vrstu materijala od kojih će zidovi biti napravljeni, kao i termoizolacioni materijal koji se koristi za unutrašnje zidove. Osim toga, morate da proverite da li je kuća nova ili zahteva renoviranje.
 3. Postoji mogućnost da iznesete svoje preferencije po pitanju termoizolacionog sistema. Dovoljno je da označite izabrane elemente, npr. apsorpcija zvuka, otpornost na mehanička oštećenja ili alge. Još jedno pitanje će odgovarati očekivanom nivou zaštite od požara. Takođe vredi navesti neke karakteristike o lokaciji zgrade, i uzeti u obzir vremenska ograničenja pri završnoj obradi kuće.
 4. Obezbedite vrstu završne obrade i izaberite jedan od 7 termoizolacionih sistema iz Ceresit ponude. Kada pomerate miša preko imena, videćete kratak opis odabranog sistema, njegove prednosti i namenu.
 5. Kada odaberete sistem, morate da izaberete završni malter i granulaciju. Na kraju ćete imati spisak za kupovinu koji će olakšati naručivanje i kupovinu određenih proizvoda.

Rad na pravom projektu

Ako imate kvalitetnu sliku ili vizualizaciju projekta kuće, možete da je postavite u program i primenite izabrane boje. Ova opcija je dostupna u ,,Počni projektovanje sada''.

 1. Prvo morate da koristite opciju ,,Dodaj projekat", a zatim ,,Postavi projekat", i postavite sliku sa svog računara.
 2. Proces bojenja počinje nakon pritiska na karticu ,,Uredi projekat". Sada možete
 3. promeniti boju unutrašnjih zidova, prozora, vrata i krova.
 4. Aplikacija omogućava odabir između različitih površina pojedinih elemenata. Zahvaljujući toj opciji odmah ćete saznati da li npr. efekat kamena ili metala odgovara arhitekturi kuće.
 5. Možete da sačuvate projekat i uredite ga kasnije ili da pripremite spisak za kupovinu.

Raskoš boja

Boje Ceresit završnog maltera i boje za fasade pružaju neograničene mogućnosti. Postoji ponuda boja u nekoliko serija: Boje prirode, Visage, Intenzivna i Mozaici sveta.

Boje prirode - to je serija od 35 linija, svaka u 6 nijansi, inspirisana bojama palete prirode i grupisana u vodu, pesak, zemlju i šumu. Imate 211 boja na raspolaganju.

Visage - završni malteri i boje iz ove serije su takođe inspirisaciju našli u raskoši prirode. U ovom slučaju, ponude se odnose na zamene za materijale kao što su kamen, drvo, cigla, metal. Primenom proizvoda iz Visage palete možete postići efekte na zidovima koji bi inače zahtevali mnogo vremena, rada i novca.

Intenzivna - ovo je skup od 36 određenih i intenzivnih boja podeljeni u 7 grupa: dijamant safir, ametist, kvarc, smaragd ćilibar, rubin. Kolekcija odgovara dragocenim mineralima.

Mozaici sveta - ova paleta obuhvata 48 boja i inspirisana je najlepšim delovima sveta. Ceresit završni malteri za mozaike dostupni su u ovim bojama i primenjuju se između ostalog pri završnim radovima na podnim daskama i naglašavaju određene arhitektonske detalje spolja i unutar zgrada. Postoji 8 grupa boja iz palete Mozaika sveta: Granada (svetle nijanse, od bele do sive i bež) Tibet (grafit, čelik i siva), Persija (tople nijanse bež), Sijera (fina braon), Maroko (paleta bele, roze i sive) Laos (zemlja i glina), Peru (fina braon prekrivena slojem svetlo roze) i Čile (intenzivna braon sa svetlo sivom).

Bez preterivanja

Potrebno je da pokažete razum i osećajnost prilikom izbora boja da ukrasite svoj dom i izbegnete šareni haos. Pri projektovanju rasporeda boja u Ceresit aplikaciji, nekoliko saveta bi trebalo imati u vidu:

 1. Ne više od tri boje.
 2. Podna daska bi trebalo da bude tamnija.
 3. Krov je na prvom mestu.
 4. Svetle boje pružaju osećaj većeg prostora

Povezan sadržaj

Kvar izolacije: kako izbeći uobičajene greške

Otkrijte jednostavne a efikasne načine izolacije kuće.

more

E-Učenje

e-učenje Vam pomaže da naučite kako se inovativni Ceresit sistemi mogu primeniti - u svako doba, na svakom mestu.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more