Kvar izolacije: kako izbeći uobičajene greške

Kako izbeći gubitak toplote

The right insulation lowers costs of heating and reduces heat loss.

Bez obzira na vrstu i veličinu objekta, zidovi imaju najveći uticaj na količinu toplote izgubljene iz kuće. Samostojeća kuća izgubi oko 40% toplote kroz zidove.

ETICS - termički izolacioni sistem bez spojeva

Ostali uzroci gubitka toplote su:

- Oko 20% preko krova

- Oko 15% kroz ventilacione sisteme

- Oko 15% kroz prozore i vrata

- Oko 10% kroz podrume i podove.

Da biste izbegli gubitak toplote, koristite termički izolacioni sistem bez spojeva - ETICS. ETICS je dokazano rešenje za stare i nove zgrade.

Izolovani objekti:

- Potrebno im je manje energije za zagrevanje kuće ili zgrade

- Imaju prijatnu unutrašnju temperaturu tokom cele godine

- Imaju otporan i estetski-dopadljiv dizajn

Za bolju izolaciju morate koristiti proverena i kompletna rešenja. Materijali koji se koriste za izolaciju spoljnih zidova trebalo bi da odgovaraju vrsti zida i da imaju odgovarajuće potvrde opreme.

Ispravna ugradnja je ključna

Ispravna ugradnja izolacije je veoma važna, jer loše postavljena izolacija znači da garancije izolacionog proizvoda ne mogu biti ispunjene, plus estetika fasade može biti narušena i može doći do dodatnih troškova usled popravljanja oštećenja u budućnosti. Proces smanjenja troškova grejanja mora biti pažljivo isplaniran. Da bi se postigala smanjena potrošnja energije i stekli sjajni toplotni uslovi u zatvorenom prostoru, morate se strogo pridržavati uputstava i tehnoloških zahteva  instalacionih i zidnih materijala.

Pratite svaki korak pažljivo kako biste izbegli oštećenja

Ozbiljne greške se mogu javiti u svakom momentu tokom ugradnje. Stoga, obratite pažnju na projektnu dokumentaciju i na pravilno izvođenje. Posledice grešaka napravljenih tokom postavljanja izolacije zgrade nisu uvek vidljive odmah - one se mogu javiti i nakon nekoliko godina. Zato je važno pratiti uputstva. Svaki korak se mora pažljivo uraditi, naročito osetljiva područja kao što su uglovi zgrade, podnožje zgrade ili prozorske niše.

Povezan sadržaj

Koje su kritične tačke ETICS-a

Kako se uveriti da je termoizolacija ispravno urađena

more

E-Učenje

e-učenje Vam pomaže da naučite kako se inovativni Ceresit sistemi mogu primeniti - u svako doba, na svakom mestu.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more