Priprema za ugradnju prirodnih kamenih pločica

Korak-po-korak video

U poslednjih nekoliko godina, prirodni kamen postao je izuzetno popularan kao zidna i podna obloga. Pri polaganju ovog materijala postoje dva problematična faktora na koja bi trebalo obratiti pažnju: jedan je opasnost od vlage između pločica i zida; drugi je izbor boje lepka koja je previše tamna u odnosu na boju pločica.

Da biste izbegli ove probleme, obavezno koristite proizvod koji je namenjen prirodnim kamenim pločicama i izaberite lepak svetle boje, posebno kada koriste pločice svetle boje (lepak tamne boje može da promeni prirodnu boju kamena).

Sledeći video pokazuje kako pripremiti zidove i pod za ugradnju prirodnog kamena. Saznaj više o postavljanju pločica i fugovanje.

Šta je potrebno

Materijali

  • Ceresit CT 17 Profi - Osnovni premaz dubokog dejstva,
  • Ceresit CN 94 Concentrate - Univerzalni osnovni premaz od akrilne smole za upijajuće podloge

(Napomena: Pre korišćenja proizvoda, obavezno prvo pročitajte Tehnički list)

Za pripremu zida koristiti osnovni premaz dubokog dejstva koji će ojačati površinu zida i sprečiti prodiranje vlage na površinu (kao kod betona), kao i sprečiti prodiranje vlage u zid kasnije. Za pod, savetujemo da koristite snažan osnovni premaz za pod posebno napravljen za kritične podloge.

Nakon što ste pripremili zidove i pod, pripremite lepak a onda počnite sa polaganjem pločica. Važno je da koristite lepak posebno dizajniran za ugradnju prirodnih kamenih pločica.

Povezan sadržaj

Kako fugovati prirodne kamene pločice:Korak-po-korak vodič

Saznaj kako fugovati prirodni kamen našim posebnim proizvodima.

more

Kako položiti pločice od prirodnog kamena

Ovaj vodič objašnjava svaki korak za polaganje pločica od prirodnog kamena.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more