Polaganje pločice na pločicu - novi slojevi preko starog

Thanks to new construction technologies, the ceramic tiles can be laid on old layers.

Možete preskočiti uklanjanje starih pločica. Zahvaljujući novim građevinskim tehnologijama, keramičke pločice se mogu položiti na stare. Potrebno je samo da znate kako. Evo naših saveta.

Ovo se može često primeniti, ali pre svega to zavisi od stanja osnove, njene hrapavosti, glatkosti, nivelisanja i vertikalnog poravnanja. Dodatni sloj keramičkih pločica nekad nije pogodan za manje prostorije - nivo poda i zidova se povećava za 1-2 cm.

Od čišćenja do lepljenja

Prvo je potrebno da proverite prijanjanje postojećih pločica. Postojeća obloga mora biti pravilno zalepljena, svojstva prijanjanja moraju biti adekvatna. Uklonite elemente koji su se odvojili i izravnajte moguće rupe. Nakon toga, očistite ili još bolje sastružite površinu pravilno.

Preparati koji se posebno preporučuju kao osnovni premaz su Ceresit CN 94 ili Ceresit CT19. Tanak sloj ovih preparata se nanosi četkicom ili četkom. U zavisnosti od vrste podloge, osnovni premaz se suši 2-4 sata.

Nakon toga možete početi sa nanošenjem lepka na pločice.

Pločice se mogu staviti preko starih samo sa fleksibilnim malterom. Ceresit portfolio nudi sledeće lepkove za postavljanje pločice na pločicu: Ceresit CM 16, Ceresit CM 17 ,,Super fleksibilan", Ceresit CM 22 ili CM 29.

Fugovanje

Drugi korak je fugovanje fleksibilnim fug masama, npr. Ceresit CE 40 Aquastatic ili Ceresit CE 43 Grand'Elit. Vodite računa da uzmete dilatacione spojeve sa stare na novu oblogu.

Pre

 

Posle

Povezan sadržaj

Popločavanje terase - Korak-po-korak vodič

Saznaj kako postaviti dugotrajne pločice na terasi uz ovaj korak-po-korak vodič.

more

E-Učenje

e-učenje Vam pomaže da naučite kako se inovativni Ceresit sistemi mogu primeniti - u svako doba, na svakom mestu.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more