Vlaga

Prirodni neprijatelj zgrada.

How to protect a building from water.

Čak i današnja savremena hidroizolacija može biti trajno uspešna samo ako se koriste metode pogodne za zgradu i ako proizvodi koji se koriste zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Osim toga, oni moraju biti stručno primenjeni.

Ali kako uopšte voda uspeva da prodre u naše zgrade? I koje tehnike i sistemi su potrebni da se obezbedi pouzdana zaštita od prodora vode?

Opasnost iznutra i dodir sa zemljom

Zgrade su izložene različitim opterećenjima vodom - iznutra i spolja. Temelj i podrum zgrade su u kontaktu sa tlom i stoga su izloženi potisnoj i nepotisnoj vodi. Unutra, vlaga nastaje zbog kuvanja, tuširanja, pranja i sušenja odeće. Ali prodor vode u zgradu se može sprečiti. Preduzimanjem odgovarajućih mera i korišćenjem pravih proizvoda. Oštećena ili neodgovarajuća hidroizolacija moraju se izbeći po svaku cenu. U suprotnom, to će biti početak kraja.

 

Opasnost koja dolazi spolja

Sunce, kiša, vetar, sneg i led - krovovi moraju izdržati jake sile i veliko opterećenje. Stalno promenljivi vremenski uslovi imaju ogroman uticaj na vek trajanja krova. Pre ili kasnije doći će do pukotina, koje omogućavaju prodor vode što će dovesti do oštećenja konstrukcije. I u slučaju starih bitumenskih membrana, opasnosti vrebaju skoro sa svih strana. Najčešće pogođene su garaže, nadstrešnice i letnjikovci ali i spojevi satelitskih antena i solarnih panela. Na ovim mestima, nešto se mora preduzeti na vreme - bolje sprečiti nego lečiti.

Povezan sadržaj

Sprečavanje prodora vode u temelje i podrume

Efikasna hidroizolacija temelja i podruma.

more

E-Učenje

e-učenje Vam pomaže da naučite kako se inovativni Ceresit sistemi mogu primeniti - u svako doba, na svakom mestu.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more