Kruti i fleksibilni cementni muljni sistemi

Tip 1 i 2 opterećenja vodom

Hidroizolacioni mulj od Ceresit Bautechnik ima takvu strukturu od finih čestica da se može nanositi četkom ili mistrijom. Velika prednost hidroizolacionog mulja je da se može koristiti na vlažnim i mokrim površinama. Štaviše, on se stvrdnjava brže i propušta vodenu paru.

PRIPREMA POVRŠINE:

Mineralna podloga mora biti ravna, čvrsta, nosiva, čista, bez pukotina i bez supstanci koje mogu oslabiti prijanjanje. Površina mora imati grubu strukturu otvorenih pora sa dobrim prijanjanjem. Sve ivice moraju biti odrezane ili zakošene. Prekrijte sve uglove šupljim kalupom prečnika najmanje 4 cm. Popravite sva oštećenja, košuljicu preko džepova i ispunite spojnice maltera. Povećajte pukotine i naizmenično ih ispunite cementnim malterom. Ako je cigla neravna sa brojnim projekcijama i nedostacima, napravite izravnavajući cementni malter. Obavezno temeljno predvlažite pripremljenu podlogu. Kada izvodite hidroizolaciju sa negativne strane, podloga mora imati dovoljnu mehaničku čvrstoću.

NANOŠENJE

Nanesite mulj četkom ili mistrijom sa najmanje dva zahvata. Zaptivena površina bi trebalo da bude zaštićena od suviše brzog sušenja i direktnog izlaganja suncu. Nanesite drugi sloj tek kada se prethodni stvrdnuo, ali još uvek je vlažan. Ako se i drugi sloj nanosi četkom - to bi trebalo uraditi unakrsno.

PREDNOSTI:

  • otporan na vodu i mraz
  • povećava zaštitu površine
  • prekriva pukotine površine
  • kompatibilan sa zaptivnom trakom
  • nanosi se četkom, mistrijom ili prskanjem
  • štiti armirane i standardne betonske konstrukcije

Predvlaženje

Ceresit CR 65 / CR 90 / CR 166

Povezan sadržaj

Sprečavanje prodora vode u temelje i podrume

Efikasna hidroizolacija temelja i podruma.

more

E-Učenje

e-učenje Vam pomaže da naučite kako se inovativni Ceresit sistemi mogu primeniti - u svako doba, na svakom mestu.

more

Register to the program

Register free of cost for an account and claim rewards

more